Nanny, cpProfessionWithFuture

Vind jij het vertederend om kinderen van dichtbij te zien opgroeien? Ben jij begaan met de opvoeding, het welzijn en het geluk van kinderen? Dan is deze opleiding iets voor jou! In 7 modules leer jij alles over hoe je verantwoord en vol vertrouwen mee instaat voor de opvoeding en de scholing van een kind!

Na deze cursus ken jij als Nanny alle aspecten van de job. Die baan is trouwens buitengewoon gevarieerd en veelzijdig! Het is zoveel meer dan gewoon oppassen. Jij bent dé vertrouwenspersoon voor ouder en kind. Binnen het gezin ben jij een toegankelijk aanspreekpunt. Je biedt een helpende hand én een luisterend oor. Zo zie je kinderen hun eigen weg in het leven zoeken. Hun dankbaarheid krijg je er voor niets bij!

Children are not things to be molded, but people to be unfolded.

Jess Lair
cpWouldYou
  • ouders ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen
  • alles leren over de ontwikkeling van het kind in één handige totaalopleiding
  • je loopbaan een positieve wending geven door te starten als professioneel Nanny
  • van je bijverdienste als oppas een volwaardige job maken
  • thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier
Nanny
cpEducationTypeProfessional
Centrum voor Afstandsonderwijs
cpCourseTypeHome
9-12 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix
cpAllroundCourse
cpCourseTypeDiplomaPrefix diploma

€1690

cpProgram Nanny

cpAllroundModalIntroText

cpAllroundHomeModalBody

Ontwikkeling van het Kind
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Ontwikkeling van het Kind

Het opvoeden van een kind vergt veel energie, maar ook kennis. Een baby heeft andere behoeftes dan een peuter en je kan een kind in beide fasen op een verschillende manier stimuleren om zich optimaal te ontwikkelen.

Dankzij deze cursus ontdek je de verschillende fasen waar een kind door gaat en kom je te weten op welke manier jij hier een invloed op kunt hebben. Alle informatie wordt daarnaast vanuit de kinderpsychologie gestaafd.

Ideaal voor (toekomstige) juffen en nanny's, maar ook onontbeerlijk voor elke ouder, grootouder,...

allroundModuleSavings

readMore
Zorg voor de Omgeving
1-3 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Zorg voor de Omgeving

Jonge kinderen houden ervan om hun omgeving te ontdekken. Door te ravotten, te experimenteren, te proeven of te voelen leren ze de grote wereld rondom hen kennen. Het is dan ook belangrijk dat de omgeving waarin kindjes opgroeien veilig en hygiënisch is. Anders gezegd: zorg dragen voor kinderen betekent zorg dragen voor hun onmiddellijke omgeving.

Net daarom besteden we in deze cursus op verschillende vlakken aandacht aan veiligheid en hygiëne: van de woning, over de voeding, tot de kleding. Je focust ook op stimulerende activiteiten die het kind helpen om zich al spelend te ontwikkelen en op een spontane manier nieuwe dingen aan te leren. Jij maakt binnenkort van elke kamer of van elke woning een perfecte place to play!

allroundModuleSavings

readMore
EHBO
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: EHBO

Mensen in nood moet je helpen. Dat weet iedereen. De vraag is hoe. Wat doe je als een collega plots een beroerte krijgt? Wat doe je als een voetganger op straat wordt aangereden? Wat doe je als een jongere bezwijkt op het voetbalveld? De thuisstudie EHBO biedt jou een antwoord op deze uitdagende vragen!

Je leert in deze cursus hoe je eerste hulp verleent aan slachtoffers, of het nu gaat om brandwonden, breuken of ernstigere aandoeningen. Na afloop van de cursus weet jij hoe je in noodsituaties op een veilige en verantwoorde manier hulp verleent. Jij voorkomt drama´s door helder te denken en paniek te omzeilen. Dat komt overal van pas, zowel in je privéleven als op de werkvloer!

Na deze cursus ben jij talrijke levensbedreigende situaties te baas. Jij redt letterlijk levens!

allroundModuleSavings

readMore
Lichamelijke Zorg
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Lichamelijke Zorg

Het lichaampje van baby’s en jonge kinderen heeft nood aan voldoende slaap, een aangepaste verzorging én de juiste voeding. Slaap, verzorging en voeding zijn de drie bouwstenen voor een goede lichamelijke ontwikkeling.

Natuurlijk hebben pasgeboren baby’s op die vlakken andere noden en behoeften dan kleuters. In deze opleiding leer je die noden en behoeften kennen. Je ontdekt hoe je kinderen van verschillende leeftijden helpt om zich optimaal te ontwikkelen en om flink te groeien.

Baby’s vast leren eten? Kindjes op tijd in bed steken, zonder protest of gezeur? Kleuters leren om hun tandjes zelf te poetsen? Na deze cursus weet jij perfect hoe je te werk gaat.

allroundModuleSavings

readMore
Psychische Zorg
1-3 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Psychische Zorg

Elk kind is anders. Persoonlijkheid, karakter, temperament,… Allemaal hebben ze een invloed op hoe baby’s en kleine kinderen zich ontwikkelen. Allemaal spelen ze een rol bij de opvoeding van het kind.

In deze opleiding leer jij hoe je de opvoeding of begeleiding afstemt op de unieke psychologische eigenschappen van elk kind. Daarvoor gebruiken we de theorieën van de beroemde Amerikaanse psycholoog Maslow. Je verdiept je ook in problematisch of afwijkend gedrag, denk maar aan agressie of eetstoornissen. Ten slotte komen mentale en lichamelijke beperkingen aan bod. Zo heb jij alles op zak om kinderen op een gepersonaliseerde manier te benaderen, helemaal toegespitst op de individuele noden en behoeften.

allroundModuleSavings

readMore
Zelfontplooiing
1-3 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Zelfontplooiing

Wil je sterker in je schoenen staan als kinderverzorger? Ontplooi jezelf dan tot een zelfzeker persoon. Enkel zo overtuig je ouders van jouw kennis en kunde. Hierdoor zullen ze maar al te graag hun kinderen aan jou toevertrouwen.

Tijdens deze opleiding krijg je tools aangereikt waarmee je zelfs in de meest uitdagende situaties trouw aan jezelf zal blijven. Zo leer je je grenzen bewaken, een goede work-life balance bereiken en je relaties met kinderen en hun verzorgers analyseren. Vaardigheden zoals zelfreflectie, assertieve communicatie en conflictoplossing komen hierbij vanzelfsprekend uitgebreid aan bod.

 

allroundModuleSavings

readMore
Werken als Nanny
1-3 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Werken als Nanny

Heb je alle pedagogische en technische kennis om Nanny, oppas, babysitter of onthaalouder te worden? Dan helpt deze cursus jou op weg om ook echt de sprong te wagen! Of je nu wil starten als zelfstandige of als werknemer, in deze opleiding krijg je alle informatie mee om er een succes van te maken.

Je ontdekt welk statuut het best aansluit bij jouw toekomstplannen. Je leert ook hoe je klanten werft, prijzen bepaalt en een correct boekhouding bijhoudt. Zo ben jij in geen tijd klaar om je carrière een positieve draai te geven en je dromen waar te maken!

allroundModuleSavings

readMore
Thuiscursus Nanny
cpSkillsAndSkills
  • De ontwikkeling van het kind? Jij kent er alles van!
  • De opvoeding en de zorg voor een kind deskundig op jou nemen
  • Werken als Nanny? Jij weet perfect hoe je dit moet aanpakken!
Thuiscursus Nanny
cpFutureOpportunities
  • Medewerker in een crèche, kinderdagverblijf of een school
  • Zelfstandig nanny
cpTeachers Nanny

cpPracticalInfo

cpStudyProgress

Na je inschrijving ontvang je een digitale én een papieren versie van je cursus. De digitale versie staat meteen op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren variant vind je binnen de kortste keren bij jou in de brievenbus. Vanaf dan geniet jij van absolute flexibiliteit! Jij bepaalt waar en wanneer je studeert. Jij kiest ook zelf wanneer je feedback vraagt aan je docent. Dat kan een jaar lang via het online leerplatform. Maak zeker gebruik van die mogelijkheid: zo begin je perfect voorbereid aan het examen!

cpFinancialInfo

Nanny
cpEducationTypeProfessional
Centrum voor Afstandsonderwijs
cpCourseTypeHome
9-12 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix
cpAllroundCourse
cpCourseTypeDiplomaPrefix diploma

€1690

partPayCourse

partPayInfoWithSchema

terms
€450 cpOnSubscribe
€343.80 partPayStep
€343.80 partPayStep
€343.80 partPayStep
€343.80 partPayStep

partPaySavings

(partPayInStep3)
betaling_termijnen_500px.jpg

cpGoodToKnowAboutCourse Nanny

cpWhyChooseCompany Centrum voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

appDownloadTitle
cpHomeUSP1
cpHomeUSP2
cpHomeUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

JAN
JAN

In de lente ga ik elk jaar fietsen met vrienden in Frankrijk. We worden allemaal iets ouder, maar willen onze passie blijven beoefenen. We willen wel op veilig spelen. Daarom volgen we nu allemaal een cursus EHBO. Zo zijn we in staat elkaar te helpen, mocht er ooit toch eens iets voorvallen.

OLIVIA
OLIVIA

Je hoopt natuurlijk dat de mensen om je heen gezond zijn en blijven. Op het werk had een collega onlangs een aanval. Ik stond erbij en was te bang om te helpen. Dat heeft me onmiddellijk bewogen om deze cursus te volgen.

SILVY
SILVY

Het niveau van de cursus is perfect: het is goed te volgen en toch krijg je alle belangrijke info mee. Mijn felicitaties aan de docent!

interestsCarouselHeader

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-