Kinderverzorging & Opvoeding

Kinderverzorging & Opvoeding

Met een opleiding in de categorie Kinderverzorging & Opvoeding ga je alle kanten op. Van grimeur tot nanny en van ADHD-Coach tot schrijver van kinderverhalen. Al deze opleidingen zijn geschreven door onze vakexperts en zorgen ervoor dat jij straks doet wat belangrijk is: een lach op de gezichten van kinderen toveren.

In onze cursussen leer je omgaan met de allerkleinsten en ontdek je hoe je hun gedachten en gevoelens beter begrijpt.

Kies jouw favoriete opleiding uit ons aanbod groepslessen, virtual classes en thuiscursussen en schrijf je in.


allSubthemesWithinTheme Kinderverzorging & Opvoeding


beSureOfYourFuture

Gezondheidszorg is een booming business, en kinderzorg is dat in het bijzonder. Of het nu om coaching, therapie, voedingsexpertise of opvoeding gaat, de vraag naar werknemers in deze sector blijft stijgen. Met een opleiding Kinderverzorging en opvoeding ga je voor carrières zoals kinder- of familiecoach, psychologisch consulent en nanny. Alle carrièreopties binnen dit thema zijn toekomstgericht en veelzijdig. Op welke manier maak jij het verschil voor kinderen?  

"Toen ons kind de diagnose ADHD kreeg, vonden we snel hulp bij een kindertherapeute. Zij had zich aan jullie school gespecialiseerd in ADHD, maar voor ons voelde het alsof ze al jaren ervaring had met de aandoening. Ze wist duidelijk waar ze mee te maken had en hielp ons met alle aspecten van de diagnose. Zo waren wij in staat ons kind te ondersteunen en te begrijpen." - employerSpeaks

Opleidingen Opvoeding en Kinderzorg

trendsCapitalized

Er is een duidelijke trend bij ouders merkbaar. Ze zijn meer hands-on dan ooit tevoren. Ze zijn ook beter geïnformeerd. Maar al die informatie roept heel wat vragen op. Als expert in opvoeding schep je dus eerst en vooral heel wat duidelijkheid. Je stelt gerust en gaat samen met hen aan de slag om een gezonde thuissituatie te creëren en onderhouden. Een situatie waarin je kind groeit en speelt, waarin kinderen gelukkig zijn.

Kinderverzorging & Opvoeding, hundredPercentOfTheTime

Literatuur over kinderen en hun ontwikkeling vindt al jaren haar weg naar ouders. Toch zien we een opvallende trend. Vaak is die literatuur op buikgevoel gebaseerd of volgt die een of andere bekende ouder. Daarom is jouw opleiding belangrijk. Jij weet wat kinderen nodig hebben en wat hen gelukkig en weerbaar maakt voor de toekomst. Elk kind heeft andere noden en elke ouder heeft ander advies nodig. Als specialist wacht er jou een toekomst vol uitdagingen en met heel veel voldoening.

"Als kindertherapeut zie ik ouders met heel specifieke vragen. Mijn opleiding bij jullie helpt mij die vragen goed en onderbouwd beantwoorden. Ik straal nu meer vertrouwen uit en voel me ook een pak zekerder in het advies dat ik geef. De opleiding heeft me bovendien een netwerk van gelijkgezinden opgeleverd, waar ik nog vaak op terugval." - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

In onze opleidingen Kinderzorg en opvoeding vind je zowel ouders als specialisten. Net die combinatie maakt de opleiding zo sterk. Vaak wordt theorie zo meteen aan ervaringen uit de praktijk gekoppeld, waar iedereen op zijn beurt beter van wordt.

niceToKnowHeader

  • De hersenen van een kind hebben dezelfde structuur als die van volwassenen.
  • De omgeving speelt een cruciale rol bij de mentale ontwikkeling van een kind.
  • Sporten en spelen, zelfs doen-alsof en acteren, zijn van groot belang tijdens de opvoeding.
  • De eerste vijf levensjaren van een kind zijn de allerbelangrijkste. Dan leggen ze immers de basis waarop er een leven lang wordt verder gebouwd. 

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0